Hvit aspargestimbal med timian og sjøkreps
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
200 g hvit asparges, kokt i biter
1/2 gul løk, hakket
Smør
En skvett hvitvin
1 dl revet parmesan
1 dl kesam
1 ss maisenna
2 egg
Salt og pepper
Litt hakket frisk timian
4 sjøkrepshaler
2 hvitløkfedd
2 appelsiner (revet skall fra 1/2 appelsin, kjøttet skåret i fileter)
Surr asparges og løk i smør i en kjele. Tilsett vinen og damp under lokk i et minutt. Ta kjelen fra varmen og tilsett parmesan, kesam, maisenna og egg. Krydre med salt, pepper og timian. Miks sammen med en stavmikser.
Smør fire ildfaste porsjonsformer, og fordel røren i formene. Stek formene i vannbad midt i ovn ved 175°C i ca. 30 minutter.
Surr sjøkrepshaler i rikelig med smør tilsatt hvitløk og appelsinskall. Krydre med salt og pepper.
Avkjøl timbalene litt før de løsnes med en kniv og snus opp ned midt på tallerkener. Server sjøkreps, smør og appelsinfileter på timbalene. Server.
Server med ristet brød og gjerne litt pyntesalat.