Hvit aspargessuppe med lettbakt røkelaks
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
400 g hvite asparges
1 hakket sjalottløk
1 hvitløkfedd
Smør
1 dl tørr hvitvin
3-4 dl kyllingbuljong
1 dl kremfløte
Salt, pepper og sukker
400 g røkelaks i 4 biter
Brønnkarse til pynt
Skrell aspargesen og kutt i biter. Ha asparges i en kjele sammen med løk og hvitløk. Tilsett smør og litt sukker. Surr over lav varme under lokk til aspargesen er myk, men uten at den får for mye farge.
Tilsett vin, buljong og fløte og kok i 4 minutter.
Miks suppen jevn med en stavmikser, og krydre med salt, pepper og sukker. Sil evt. suppen.
Bak laksen i ovn ved 175 °C i et par minutter. Laksen skal akkurat bli varm. Anrett laks og suppe i dype tallerkener, pynt med brønnkarse og server.
Miks olje sammen med brønnkarse eller annen urt, og drypp over suppen ved servering.