top of page

Hvit asparges brûlée med timian

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

200 g hvit asparges, kokt i biter
1/2 gul løk, hakket
Smør
En skvett hvitvin
1 dl revet parmesan
1 dl rømme
1 ss maisenna
2 egg
Salt og pepper


Litt hakket frisk timian
Sukker
Revet skall fra 1 sitron

Surr asparges og løk i smør i en kjele. Tilsett vinen og la det dampe under lokk i et minutt. Ta kjelen av varmen og tilsett parmesan, rømme, maisenna og egg. Krydre med salt, pepper og timian. Miks sammen med stavmikser.

Smør fire ildfaste porsjonsformer, og fordel røren i formene. Stek formene i vannbad midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter.
Avkjøl timbalene litt før de løsnes med en kniv og snus opp ned midt på hver tallerken. Dryss over sukker og karamelliser det med en brenner. Rasp over sitronskall og server.

Server med litt pyntesalat og gjerne ristede skalldyr.

bottom of page