Hummerklør med høstsalat
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
8 hummerklør eller krabbeklør, ferdig kokte
200 g skogsopp
2 ss smør
200 g fevebønner, ferske
8 sjalottløk
Salt og pepper
1 avokado
1 dl majones
1 sitron
4 brødskiver
Timian, frisk
Knus klør forsiktig og ta ut kjøttet i hele biter.
Rens skogsopp. Ta bønner ut av belgen. Kok dem 20 sek i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann. "Skold" bønnene, slik at kun kjernen er igjen, det er denne som brukes. Del sjalottløk i tykke skiver.
Del avokado i to. Fjern steinen. Kutt kjøttet i biter. Bland med majones og saften av 1 sitron.
Stek skogsopp i smør til den faller sammen. Tilsett sjalottløk og fevebønner. La det steke på middels varme til alt er varmt. Ha i hummerklør og varm dem opp i pannen.
Legg en brødskive på hver tallerken. Ha på en god klatt med majones. Fordel innholdet i pannen. Pynt med timian og servér straks.