Hummerbisque med dillskum og appelsin
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 hummer
1 løk, skrelt og i biter
1 gulrot, skrelt og i biter
4 ss smør
4 ss tomatpuré
2 dl hvitvin
3 dl vann
2 appelsiner, skrelt, i fine fileter
1 dl fløte
Salt og pepper
2 dl melk
1 dl dill
Dill til pynt
Kok opp fire ltr vann og kok hummer i 2 min. Rens hummer og sett haler og klør i kjøleskapet. Surr løk, gulrot, hummerskall og tomatpure i smør, i en kjele til det er godt brunet. Ha på vin og vann, og kok i 20 min. Sil kraften over i en mindre kjele.
Press litt appelsinsaft i kjelen med kraften. Ha fløte i suppen og kok opp, smak til med salt og pepper.
Kok opp melk med dill og miks til et grønt skum. Rist hummerhaler og klør i smør. Servér suppen i små kopper med dillskum på toppen. Servér ristet hummerkjøtt med appelsinfileter og dill som en liten salat ved siden av suppen.
Det går bra å bruke sjøkreps eller reker som erstatning for hummer.