top of page

Hummer med sprø surdeig og urter

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 stor norsk hummer
1 dl seterrømme
1 dl majones
1 ss tørket dill
Sitronsaft
8 tynne skiver surdeigsbrød
Smør

Legg den levende hummeren i en kjele med kokende saltvann med dill- og persillestilker. La den trekke ferdig i
9 minutter og avkjøl den i isvann. Del hummeren i to på langs med en stor kniv. Fjern paven som ligger som en sekk forrest i hodet og kast den. Ta ut halekjøttet, skjær det i store biter og legg det til side. Plukk ut resten av innmaten og kjøttet fra klør og bein. Hakk det fint og bland det med rømme og majones. Smak til med sitron, salt og nykvernet
pepper. Smør tynne brød­skiver med smør og stek dem gylne og sprø i ovnen på 160 °C. Dryss med tørket dill.
Fordél bitene med hummerhale og en god skje hummerkrem på 4 tallerkener. Legg på skiver med sprøtt brød og
pynt med spede, ville urter og blomster. Vi har brukt gjerdevikke, hunde­kjeks, vinterkarse og engkarse.

Vinanbefaling: Anselmo Mendes Expressões, Minho, Portugal

TITLE

bottom of page