top of page

Hønsekroketter

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 hønselår (kyllinglår kan også brukes, evt. kylling- eller andeconfit)
Flaksalt og olje
1 egg
3 dl brødkrumme
Olje til fritering

Soppmajones:
3 eggeplommer
1 ss soyasaus
3 dl solsikkeolje
5 ss soppulver (mal tørket sopp til pulver)
Salt og pepper etter smak

Stek lårene møre i ovnen med salt og olje. Avkjøl litt.
Riv kjøttet i små biter og bland det med litt av stekesjyen. Form det til små boller (de kan evt. halvfryses for å holde på formen).
Vend bollene først i eggeplomme og så i brødkrumme. Friter dem til de lysebrune og gjennomvarme.

Soppmajones:
Pisk eggeplommer og soyasaus og spe med olje litt etter litt. Smak til med soppulver, salt og pepper.

bottom of page