Hjerteskjell med avokadokrem og fylt tomat
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g hjerteskjell
1 dl hvitvin
1 lime
2 ss dill, finhakket
2 ss olivenolje
Salt og pepper
4 små grillspyd av tre
2 avokado
1 lime
En klype salt
4 små tomater
1 ss créme fraîche
1 ss majones
1 ss basilikum, finhakket
Salt og pepper
Damp hjerteskjell i en kjele med hvitvin til de åpner seg. Avkjøl. Plukk inmmaten ut fra skjellene. Legg dem i en bolle og hell over saft og revet skall av 1 lime, dill, olje, salt og pepper. Bland godt. Lag fire spyd med fire-fem skjell på hver. Sett resten til side.
Del avokado i to og fjern steinen. Ta ut fruktkjøttet med en skje. Kutt det i små biter. Press over saft av 1 lime og smak til med salt.
Kutt av toppen på tomatene. Grav ut innmaten med en liten kniv eller skje. Bland resten av hjerteskjellene med crème fraîche, majones og finhakket basilikum. Smak til med salt og pepper. Fyll tomatene med skjellene.
Form avokadokrem til en liten ring på hver tallerken. Legg spydet på avokadokremen og ha tomaten ved siden av. Drypp over litt god olje til slutt.