Hjemmelaget smør

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Gir ca 400 g ferdig smør
Ingredienser:
5 dl kremfløte
5 dl seterrømme
5 ts salt
Visp fløte og rømme på nesten full hastighet i kjøkkenmaskinen til det klumper seg. Skru ned hastigheten og visp videre til smøret klumper seg på vispen og all kjernemelken skiller seg fra smøret.
Ta smøret over på en ren trefjøl og kna smøret, slik at den siste væsken pipler ut. Rull smøret i et matpapir, eller legg det over i en passende form.
Holder seg fint 3 måneder i kjøleskap.
(Ta vare på kjernemelken, eller saupen. Den er veldig god å bruke i stedet for vann eller melk i brød!)
Forslag til smaker:
Ferske granskudd og knuste einebær (til viltmiddag).
Dill og sitrus (til fisk og skalldyr).
Estragon og finhakket fennikel.
Revet ingefær, bakt hvitløk og chilipulver.
Dette er også smaker som kan røres inn i ferdig smør, men pass på at smøret er romtemperert.
Smøret kan gjerne smaksettes videre slik at det passer til retten(e) som brødet skal serveres til.