Hjemmegravet rogn på puffet rispapir
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6
Lakserogn
300 g fersk rogn av laks, renset
10 g salt
5 g sukker
1 ss nøytral matolje
Puffet rispapir og limekreM
3 rispapir
Frityrolje
2 ss majones
2 ss kremost
1 lime
3-5 blader strandkål
Engkarse
Salt
Lakserogn
Bland salt og sukker og dryss det over rognen. Rør forsiktig og ha det over i en ren, lufttett boks. Sett det i kjøleskapet i 2 dager. Hell rognen over i en fin sil og skyll av overskytende salt og sukker med kaldt vann. La det renne av, og rør inn olje så rognen ikke klistrer seg.
Puffet rispapir og limekreM
Del rispapiret i mindre biter og fritér dem i olje på 190 °C til de puffer opp. La dem renne av på papir, og dryss litt salt over. Pisk sammen majones og kremost og smak til med salt, finrevet limeskall og -saft. Ha rogn og limekrem på rispapir og topp med finsnittet strandkål, engkarse og blomster.
Vinanbefaling: Lagar de Cervera Albariño, Lagar de Fornelos, Galicia, Spania