Høstrull med krabbe
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
50 g gulrot i små biter
50 g selleri i små biter
50 g løk i små biter
2 ss smør
20 g tomatpuré
2 krabbeskjell, rensede
4 ss dill, hakket
Salt og pepper
4 ark vårrulldeig
6 dl frityrolje
20 g ingefær
4 ss riseddik
2 ss vann
1 ss sukker
4 dl salater og urter, friske
4 reddiker
8 sukkererter
1 dl soppsoyasaus
Stek gulrot, selleri og løk i smør og ha i tomatpuré. Vend i krabbekjøtt og dill. Ha på salt og pepper. Fordel røren på vårrulldeigene og rull sammen til fire ruller. Varm opp olje til 180 °C og fritér til rullene får fin farge og er gjennomvarme.
Rasp ingefær og bland med riseddik, vann og sukker. Rens og vask urter og salater og del opp i mindre biter.
Vask reddiker og sukkererter og strimle fint. Bland salat med reddiker og sukkererter. Ha på ingefærvinaigrette. Kutt rullene i porsjonsbiter og servér med salat og soyasaus.
Prøv å fylle rullene med andre råvarer. En kan fylle med nesten hva som helst.