Grillspyd med chorizo og ananas

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
200 g chorizopølse
1/2 ananas (eller 200 g hermetisk ananas)
2 grillspyd
1 ss solsikkeolje
2 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, knust
1 rød chili, finkuttet
1 ss olivenolje
1 dl hermetisk tomat, hakket
1 ss honning
1 ss soyasaus (salt)
Salt og pepper
10 småløk, skrelt
4 dl appelsinsaft
1 ss sukker
1 ss sort pepper, nykvernet
1 ss smør
1 ss basilikum, finhakket
Del pølse og ananas i like store biter. Træ dem på spyd. Pensle med olje og grill 2-3 min på hver side.
Fres sjalottløk, hvitløk og chili 2 min i en kjele med olje. Tilsett tomater, honning og soyasaus. Kok på svak varme i ca 10 min.
Løk kokes mør i appelsinsaft med sukker og pepper. Ta løken ut og reduser appelsinlaken til den tykner. Rør inn smør og frisk basilikum. Varm løken i glaseringen.