Grillet sjøkreps med urter, mango og melon
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Mangopuré:
1 mango
½ dl hvitvin
2 ss eplesidereddik
1 ss flytende honning
4 store sjøkreps
100 g smør
2 dl friske urter, hakkede
1 lime, revet skall
2 ss revet ingefær
Salt og pepper
2 dl melonkuler
Friske urter, spirer
og salater
Skrell og skjær mango i biter. Ha bitene i en kjele sammen med vin, eddik og honning. Kok i 4 minutter. Miks til puré i en blender.
Avliv krepsene ved å ha dem i kokende vann.
Ta opp krepsene fra vannet og brekk fra klør og hale. Del halene på langs så de fortsatt sitter sammen i skallet. Fjern tarmen. Bland sammen smør, urter, lime og ingefær og krydre med salt og pepper. Smør blandingen på sjøkrepshalene, og grill de over direkte varme i et par minutter. Klørne grilles ved siden av.
Anrett krepsene på tallerkener med mangopuré, melon, friske urter, spirer og salater. Servér.
Ha gjerne litt sprøstekt skinke, over retten og andre godsaker som syltet løk etc.