Grillet kamskjell med vaniljeglaserte grønnsaker
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Salt og pepper
4 kamskjell
Olivenolje
4 sjampinjonger
2 appelsiner
1/2 vaniljestang
2 ss soyasaus
2 ss sukker
1 ltr vann
3 ss havsalt
4 småløk
2 små gulrøtter
50 g petit pois (eller grønne erter)
Strø salt og pepper på kamskjellene. Pensle med olje og grill dem 2 min på hver side i en varm grillpanne. Legg på sjampinjonger og grill dem til de er helt myke.
Press saft av appelsiner. Ha saften i en kjele med vaniljestang, soyasaus og sukker. Kok til det får sirupkonsistens.
Kok opp vann og havsalt. Skrell løk. Skrell gulrøtter og kutt dem i biter. Kok løk og gulrøtter møre i vannet. Ta grønnsakene ut. Kok petit pois i 20 sek. Ta dem over i isvann. Fjern det ytterste laget.
Varm alle grønnsakene i glaseringen. Servér alt varmt.