top of page
Grillet hvit asparges med trøffelsabayonne
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
12 hvite asparges
Salt, pepper og sukker
Sabayonne:
1 dl tørr hvitvin
3 eggeplommer
Litt trøffelolje
4 ss rogn eller kaviar
Skrell apsargesene. Kok dem i et minutt i godt saltet vann tilsatt litt sukker. Sil fra vannet og tørk aspargesene.
Sabayonne:
Ha 5 dl vann i bunnen av en kjele og kok opp. Ha vin og eggeplommer i en bolle av stål eller glass. Sett bollen over kjelen med kokende vann. Pisk over vannbadet i ca. 10 minutter til et tykt skum. Ta bollen fra varmen og krydre med salt, pepper og trøffelolje. Fortsett å piske et par minutter.
Grill aspargesene i ca. 10 minutter over middels til lav varme til de er møre. Server med sabayonne og rogn eller kaviar.
Server gjerne en bit skinnstekt fisk til hver.
TITLE
bottom of page