Grillet brokkolistilk med neslekrem
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 brokkoli
Olivenolje og flaksalt
Brokkoli-neslesaus:
1 dl nesleblader (tettpakket)
2 vårløk, finsnittet
1 dl finhakket avskjær fra brokkolien (og evt. noe av «blomstene»)
1 ss smør
0,5 dl vann
1 dl crème fraîche
Til servering:
1 dl kokt naturris
1 liten håndfull spiselige blomster og/eller urter
Skrell stilken på brokkolien. Del den i fire. Ha gjerne med noe av de ytterste «blomstene». Resten kan brukes til noe annet.
Pensle brokkolistilkene med olivenolje. Grill dem til de er nesten møre.
Fordel neslesausen over og topp med kokt ris og blomster/urter ved servering.
Brokkoli-neslesaus:
Kok opp nesler, vårløk, brokkoliavskjær, smør og vann i en kjele. Kjør blandingen med crème fraîche i en kjøkkemaskin. Sil om ønskelig. Smak til med salt.
Til servering:
1 dl kokt naturris
1 liten håndfull spiselige blomster og/eller urter