top of page

Grillet asparges med skummende hollandes

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 25 minutter

600 g asparges
2 eggeplommer
2 dl hvitvin, kokt inn til ½ dl
200 g smør
1 dl musserende vin
Salt og pepper

Rens aspargesen og grill den på direkte varme i 1-2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Kok 2 dl hvitvin inn til ½ dl og avkjøl litt. Varm eggeplommer og redusert hvitvin i vannbad til det tykner. Smelt smøret og spe det sakte inn i eggeblandingen under konstant omrøring. Smak til med salt og pepper. Vend inn musserende vin rett før servering.

Vi vet alle at vi bør spise mer grønnsaker, og det er lett når det kommer asparges på tallerkenen. Den er frisk og sprø, vårlig og deilig, og det er helt unødvendig med kjøtt eller fisk ved siden av. En god hjemmelaget saus på gode, naturlige råvarer, er mer enn nok.

Hvitvin
Når man griller asparges, gir det svakt brente smaksnoter og litt «Maillard-effekt», hvor noe av sukkeret i aspargesen er blitt brent og fått en ny smak som øker fruktigheten i vin. Litt champagne – eller musserende – i hollandeissausen gir et lite ekstra syrlig løft til sausen. En Silvaner eller Riesling fra Alsace, Domaine Ostertag, vil håndtere dette fint. Også Pinot Blanc fra Alsace. Se etter navn som Trimbach og Weinbach. Grüner Veltliner fra Wachau- eller Kamptal-området i Østerrike er et annet sikkert kort. Prøv f.eks. Bründlmayer.

TITLE

bottom of page