top of page

Grillede kamskjell med peanøtt nahm jim

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Peanøtt Nahm Jim:
50 g peanøtter, ristede
100 g palmesukker, skavet
50 ml vann

1 fedd hvitløk, skrelt
1 grønn chili, frø fjernet
1 grønn Ravit Sivri eller Piri Piri chili
1 koriander rot, skrapet og renset
1 1/2 ss ingefær, hakket
150 ml lime saft
50 ml fiskesaus

8 kammuslinger på halve skjellet, med den spiselige korallen intakt
Vegetabilsk olje
Havsalt
1 bunt korianderblad
1 vårløk, strimlet

Peanøtt nahm jim:
Plasser peanøtter i en metallform, eller i bunnen av en kakeform. Ha palmesukker og vann i en liten kasserolle og varm opp til kokepunktet. Vannet vil fordampe, og sukkeret brytes raskt ned. La sukkeret karamellisere noe, før du heller det over peanøttene. Sett formen til avkjøling slik at det stivner til hard karamell.
Knus hvitløk, chili, koriander og ingefær til en jevn pasta i en morter. Knus peanøttkaramellen over blandingen og bland godt. Hell limesaften over, bland godt og smak. Det skal smake søtt og surt, med en nøttesmak. Tilsett fiskesaus for å balansere smakene, som nå skal smake søtt, surt og salt.
Pensle hvert kamskjell med litt olje, og smak til med salt.
Plasser skjellene under et grillelement, eller varm dem på en grill. Når skjellene er varme, grilles muslingene rundt 30 sek på hver side. Ha skjellene over på et serveringsfat. Hell litt nahm jim over hvert kamskjell. Servér med korianderblad og vårløk.

TITLE

bottom of page