Gresskar gnocchi
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
750 g gresskar, skrelt og oppskåret
2 dl smør
Ca 3 dl mel
1 eggeplomme
Svart pepper, knust
Smørsaus:
125 g smør
2 ss timian
Parmesan, skavet
Svart pepper, knust
La gresskar koke i en kjele med kokende vann til det er mykt. Sil av og press/trykk gresskaret gjennom en sil. Ha gresskarmosen i kjelen igjen og tilsett smør. Kok på lav varme. Rør om til gresskaret har tyknet og tørket noe inn. Ta kjelen av varmen og rør inn mel, eggeplomme og pepper. Blandingen skal nå ha form av en myk deig. Rull en spiseskje med deig i håndflaten til en flat skive. Trykk ned den ene siden med en gaffel for å lage en fordypning.
Saus lages ved å frese smør og timian på lav varme og småkoke til blandingen får en gyllen farge. Kok gnocchiene, noen få av gangen, i en kjele med kokende vann til de kommer opp til overflaten.
Ved servering, topp gnocchi med smørsaus, parmesan og pepper.
Stek gjerne noen kantareller eller annen sopp og server til.