top of page

Gravet sild

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

4 sildefileter med skinn
1 ts salt
1 ts sukker
1 ss sitronskall, revet
1 ss akevitt
1 ss dill, finhakket
1 ss sennepsfrø

200 g nypoteter
1 ss smør

1 rødløk
1 sitron

50 g babyspinat, renset
1 dl seterrømme
8 vaktelegg
Gressløk, frisk

Renskjær fisken og skyll i kaldt vann. Legg sildefileter med skinnsiden ned på et brett dekket med plastfolie. Strø over salt og sukker. Ha på sitronskall, akevitt, dill og sennepsfrø. Dekk fisken med plastfolie og la fisken ligge 4 timer i romtemperatur. Legg filetene mot hverandre og sett kjølig med lett press. La fisken ligge 3 dager. Fjern skinnet.
Del poteter i skiver. Kok dem møre i lettsaltet vann. Sil av vannet og damp potetene tørre. Stek dem lysebrune i smør.
Kutt rødløk i tynne skiver. Press over saften av 1 sitron.
Anrett de varme potetene på tallerken. Legg på spinat og et par klatter med rømme. Legg på fisk og topp med rødløk og vakteleggeplommer. Pynt med frisk gressløk.

TITLE

bottom of page