top of page

Gratinerte knivskjell med ramsløksmør

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

10 store, levende knivskjell
100 g mykt smør
1 håndfull ramsløk
2 dl panko eller griljermel

Bland 1 liter lunkent vann og 5 ss fint salt til saltet er oppløst. Ha i 4 liter kaldt vann og sørg for at blandingen er kald. Ha i kniv­skjellene og la det stå kaldt i minst 1 time, men helst 3. Da vil knivskjellene kaste av seg det meste av sand og urenheter. Ta dem opp av vannet og skyll dem godt med kaldt vann. Åpne skjellene og kutt av den hvite ­muskelen. Kast r­esten av innmaten. Del skjellmaten i to. Spar den ene delen av skjellene og legg dem ved siden av hverandre i en ildfast stålform. Legg skjellmaten i skallene. Pisk smør og hakket ramsløk til et luftig urtesmør. Dryss en stripe med panko på hvert skjell og ha på en stripe urtesmør på toppen. Stek skjellene i varm pizzaovn eller ­under grillen i vanlig steke­ovn. Det er viktig at ovnen er skikkelig varm. Stek kniv­skjellene i 2-3 minutter til griljermelet og smøret begynner å bli ­gyllent. Pynt med ramsløkblomster.

Vinanbefaling: Joseph Drouhin Rully, Bourgogne, Frankrike

TITLE

bottom of page