Grønn risotto med røkelaks- og kaviarrull
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
200 g røkelaks i skiver
1 dl rømme
2 ss kaviar
2 ss dill, hakket
Salt og pepper
2 dl olje
1 neve salvie
1/2 løk, finhakket
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
200 g arborioris
1 dl hvitvin
4 dl kyllingkraft
20 grønne asparges
30 g parmesan, revet
1 dl grønne erter
1 ss persille, hakket
Friske urter til pynt
Legg fire skiver røkelaks på en tallerken og sett kaldt. Ha resten av laksen i en kjøkkenmaskin sammen med rømme, kaviar og dill. Kjør til en slett puré, smak til med salt og pepper. Ha puréen på røkelaksskivene, rull sammen og sett kaldt.
Varm opp oljen og fritér salvieblader til de er sprø. La bladene renne av på kjøkkenpapir.
Surr løk og hvitløk i olje. Ha i ris og hvitvin mens du rører. Spe med kraft og småkok risottoen under omrøring i ca 15–20 min. Den skal være “al dente”, ikke grøtaktig.
Skrell aspargesene og kutt av tuppen, del resten i biter. De tilsettes i risottoen etter 10 min tillaging. Bruk mer kraft hvis risottoen trenger lenger koketid. Rør inn parmesan, erter og persille like før servering. Smak til med salt og pepper.
Anrett ruller med risotto, pynt med urter og fritert salvie.
Servér med sitron og litt salat.