Grønn aspargesrisotto med sprø skinke og bakte tomater
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1/2 løk, finhakket
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
200 g arborioris
1 dl hvitvin
4 dl kyllingkraft
20 grønne asparges
30 g parmesan, revet
1 ss persille, hakket
Salt og pepper
8 klasetomater
2 ss olivenolje
4 skiver spekeskinke
Basilikum til pynt
Surr løk og hvitløk i olje. Ha i ris og hvitvin mens du rører. Spe med kraft og småkok risottoen under omrøring i ca 15–20 min. Den skal være “al dente”, ikke grøtaktig. Skrell aspargesene og kutt av toppene, del resten i biter. Aspargesbitene tilsettes i risottoen etter 10 min tillaging. Bruk mer kraft hvis risottoen trenger lenger koketid. Rør inn parmesan og persille like før servering. Smak til med salt og pepper.
Sett tomatene i ovnsform og hell over olje. Stek i ovn på 180 °C i ca 12 min.
Stek skinken i stekepanne til den er sprø. Servér risottoen med skinke og bakte tomater, pynt med basilikum.