Glasert lammeribbe med bakte gulrøtter
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 kg lammeribbe, delt i skiver etter beina
2 ss flaksalt
1 ss knuste einebær
1 ss knust sort pepper
1 dl honning
1 dl soyasaus
1 dl vann
6-8 gulrøtter
Gulrotpuré:
4 bakte gulrøtter
Saft av 1 appelsin
2 ss olivenolje
Friske urter til servering
Legg lammeribben på et stekebrett. Ha over salt, krydder, honning, soyasaus og vann. Dekk med folie, og stek ribben i ovnen på 160 °C i 1 time. Ta av folien og stek kjøttet videre i 45 minutter. Vend gjerne ribbestykkene underveis.
Bak gulrøttene sammen med lammeribbene til de er helt møre.
Gulrotpuré:
Del 4 av de bakte gulrøttene i mindre biter og kjør dem med appelsinsaft og olivenolje til en fin puré i en blender.
Server lammeribbe med bakte gulrøtter og gulrotpuré. Hell over resten av sjyen fra langpannen og topp med friske urter.