top of page

Geitepølser

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Ca. 15 pølser á 90-100 g (kan fryses)

1,2 kg geit eller kjekjøtt, grovkvernet
200 g småflesk eller svinespekk
1 dl knust is
2 ss potetmel
1 ss salt
4 ss finhakket ramsløk
1 ts finhakket einebær
Lammetarm

Geit eller kjekjøtt, småflesk og lammetarm får du kjøpt hos en slakter eller i en velassortert ferskvarebutikk.
Bland alle ingrediensene godt sammen til en klebrig deig.
Bruk en pølsestapper og træ tarmen på. Fyll tarmen med deigen.
Tvinn pølsene til passe størrelse. (Dette er håndverk. Youtube eller en fagmann er gode steder for tips.)
Trekk pølsene i vann på ca. 80 grader i 15-20 minutter. Avkjøl. Grill dem før servering.
Server dem med lomper og ønsket topping.

Tips til god pølsetopping:
Finsnittede sukkerter
Sterk sennep
Sprø løk blandet med trøffel
Sopp- eller ramsløkmajones
Ferske granskudd
Ketchup smakt til med noen dråper whisky

bottom of page