top of page
Gazpacho – kald tomatisert suppe
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
1/2 gul paprika
1/2 rød paprika
1/2 agurk
1/2 chili
1 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 stangselleri
1 skive fint brød
1 boks med hele tomater
1/2 dl olivenolje
1 lime
6 blader basilikum
Salt og pepper
Sett ovnen på 250°C og stek paprikaene i ovnen til skallet blir sort. Ta ut paprikaene og putt dem i en pose og knyt den igjen. Da vil skallet på paprikaen løsne.
Etter ca. 15 minutter kan du åpne posen og fjerne skallet.
Skjær opp grønnsakene og kjør grønnsaker, olivenolje, limesaft, brød og basilikum glatt i en hurtighakker. Smak til med salt og pepper.
Suppen skal være kald og kan serveres med isbiter om man ønsker.
Husk å fjerne frøene fra chilien hvis du ønsker en «litt» mildere variant.
TITLE
bottom of page