Gaspacho, kald tomatisert suppe
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
½ stk gul paprika
½ stk rød paprika
½ stk agurk
½ stk chili
1 stk fedd hvitløk
1 stk sjalottløk
1 stk stangselleri
1 skive fint brød
1 boks med hele tomater
0,5 dl olivenolje
1 stk lime
6 stk blader basilikum
Salt og pepper
Sett ovnen på 250°C og stek paprika (gul og rød) i ovnen til skallet blir sort.
Ta ut paprikaene og putt de i en pose og knyt igjen posen, da vil skallet på paprikaen løsne. Etter ca. 15 min kan du åpne posen og fjerne skallet.
Kutt opp grønnsakene og kjør alt sammen i en hurtighakke sammen med olivenolje, limesaft, brød og basilikum.
Kjør det til det blir en glatt konsistens og smak til med salt og pepper.
Suppen skal være kald og kan serveres med isbiter om man ønsker.
Husk og fjerne frøene fra chilien hvis du ønsker en «litt» mildere variant.