Fylt kråkebolle med sopp
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
16 kråkeboller
300 g sopp (steinsopp eller kantarell)
Smør eller olje til steking
2 dl klaret smør
2 eggeplommer
Saften av 1/2 sitron
Salt og pepper
1 ts paprikapulver
Åpne kråkebollene ved å skjære et snitt 1 cm fra kanten på undersiden (der munnen sitter). Ta ut rogntungene, hell ut resten. Skyll skallene godt.
Del soppen i små biter og stek den godt brun. Ta den ut av stekefettet og bland den med halvparten av kråkebollerognen. Fyll i skallene. Stek i ovn ved 200°C i 5 minutter.
Varm opp smør på svak varme. Fjern melkeproteinene som legger seg på toppen. Varm opp resten av rognen, eggeplommer og sitronsaft i en et vannbad. Kjør glatt med stavmikser. Spe inn klaret smør, og smak til sausen med salt og pepper. Hell over kråkebollene og dryss over litt paprikapulver.