Friterte breiflabbkjaker med ramsløkremulade
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Breiflabbkjaker
4 breiflabbkjaker, ca. 400 g
2 store egg, sammenvispet
2 dl siktet hvetemel
4 dl panko
Salt og pepper
Frityrolje
Ramsløkkapers og ramsløksalt
500 g ramsløkfrø
Grovt havsalt
3 dl hvitvinseddik
1 1/2 dl vann
1 1/2 dl sukker
200 g grovt havsalt
2 håndfuller ramsløk
Remulade
1 dl ramsløkkapers
1 liten sjalottløk
1 dl majones
1 dl seterrømme
1/2 ts gurkemeie
1 sitron
Breiflabbkjaker
Det store breiflabbhodet blir oftest kastet, men kjakene er utrolige saftige og har litt struktur og fett. Del kjakene i to eller flere like store deler avhengig av størrelsen.
Dryss med salt og pepper. Vend kjakene i mel, så i sammenvispet egg og til slutt
i panko. Fritér dem på 180 °C i ca. 2 minutter til de er gylne og sprø. La dem renne av på papir og dryss med ramsløksalt.
Ramsløkkapers og ramsløksalt
Rens frøkapslene. Dekk dem med salt og la dem stå i kjøleskapet en ukes tid. Kok opp eddik, vann og sukker og avkjøl laken. Skyll frøkapslene under rennende vann for å fjerne saltet. La dem dryppe av og ha dem på rene sylteglass. Dekk kapslene helt med lake og lukk glasset. La dem stå 1 uke før de er ferdige. De holder seg lenge hvis de oppbevares kaldt.
Hakk ramsløksbladene fint og kjør det med 200 g salt i en blender. Dryss saltet ut på et stekebrett med bakepapir og sett det i ovnen på 75 °C varmluft. La det stå over natta med ovnsdøra på gløtt til det tørker. Knus det litt ut hvis det klumper, og oppbevar det mørkt og tørt.
Remulade
Hakk ramsløkkapers og sjalottløk fint og bland det med majones, rømme og gurkemeie. Smak til med salt og sitronsaft. La det trekke i minst 1 time for at smaken skal utvikle seg og gurkemeien gi farge. Pynt gjerne med ramsløkblomster.