top of page

Friterte breiflabbkjaker med ramsløkremulade

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Breiflabbkjaker
4 breiflabbkjaker, ca. 400 g
2 store egg, sammenvispet
2 dl siktet hvetemel
4 dl panko
Salt og pepper
Frityrolje

Ramsløkkapers og ramsløksalt
500 g ramsløkfrø
Grovt havsalt
3 dl hvitvinseddik
1 1/2 dl vann
1 1/2 dl sukker
200 g grovt havsalt
2 håndfuller ramsløk

Remulade
1 dl ramsløkkapers
1 liten sjalottløk
1 dl majones
1 dl seterrømme
1/2 ts gurkemeie
1 sitron

Breiflabbkjaker
Det store breiflabbhodet blir oftest kastet, men kjakene er utrolige saftige og har litt struktur og fett. Del kjakene i to eller flere like store deler avhengig av størrelsen.
Dryss med salt og pepper. Vend kjakene ­i mel, så i sammenvispet egg og til slutt
i panko. Fritér dem på 180 °C i ca. 2 ­minutter til de er gylne og sprø. La dem renne av på papir og dryss med ramsløksalt.

Ramsløkkapers og ramsløksalt
Rens frøkapslene. Dekk dem med salt og la dem stå i kjøleskapet en ukes tid. Kok opp eddik, vann og sukker og avkjøl laken. Skyll frøkapslene under rennende vann for å fjerne saltet. La dem dryppe av og ha dem på rene sylteglass. Dekk kapslene helt med lake og lukk glasset. La dem stå 1 uke før de er ferdige. De holder seg lenge hvis de oppbevares kaldt.
Hakk ramsløksbladene fint og kjør det med 200 g salt i en blender. Dryss saltet ut på et stekebrett med bakepapir og sett det i ovnen på 75 °C varmluft. La det stå over natta med ovnsdøra på gløtt til det tørker. Knus det litt ut hvis det klumper, og opp­bevar det mørkt og tørt.

Remulade
Hakk ramsløkkapers og sjalottløk fint og bland det med majones, rømme og gurkemeie. Smak til med salt og sitronsaft. La det trekke i minst 1 time for at smaken skal utvikle seg og gurkemeien gi farge. Pynt gjerne med ramsløkblomster.

TITLE

bottom of page