Foie gras-pannacotta med pasjonsfruktsaus
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 gelatinplater
5 dl fløte
2 ss sukker
1 vaniljestang, frøene
2 ss sitronskall, revet
60 g foie gras-terrin
2 ts sitronsaft
2 pasjonsfrukter
2 ss sukker
1/2 dl vann
1 thaimango, i biter
1 dl granateplekjerner
2 ss limesaft
1 ss mynte, hakket
Urter el salatblader til pynt
Legg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp 1/5 av fløten med sukker, vaniljefrø og sitronskall. La blandingen trekke i ca 2 min. Tilsett utbløtt gelatin og rør godt om. Ha i resten av fløten, foie gras-terrin og sitronsaft. Miks og sil røren og hell i porsjonsformer/glass og sett kaldt i kjøleskapet til den stivner.
Del pasjonsfruktene og skrap ut frøene i en liten kjele. Ha i sukker og vann og kok til det tykner litt. Sett kaldt.
Bland sammen mango og granateplekjerner i en bolle. Press over limesaft og vend inn mynte.
Servering: Hell pasjonsfruktsausen over pannacottaene. Ha salaten over og pynt med urter eller salatblader. Servér.