top of page
Foie gras-mousse med kanelmarinerte skogsbær
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
300 g foie gras, renset
1 sjalottløk, hakket
1 hvitløkfedd, hakket
2 egg
1 dl kremfløte
Salt og pepper
1 ts salvie, hakket
1 dl portvin
1 dl sukker
1 kanelstang
2 dl skogsbær
2 fiken, delte
4 ss nøtter
Ha foie gras, løk, hvitløk, egg og kremfløte i en kjøkkenmaskin. Kjør sammen og krydre med salt, pepper og salvie. Dekk en form med bakepapir og ha i blandingen. Stek i vannbad i ca 1 time på 150 °C eller til den føles fast. La kjølne før servering.
Kok sammen portvin med sukker og kanel til sirup. La kjølne og vend i skogsbær.
Servér moussen med skogsbær, fiken og nøtter.
Forbered gjerne moussen dagen før den skal serveres.
TITLE
bottom of page