Fisk og potetgull med norsk remulade
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Gravet sik:
1 sikfilet uten skinn og bein, 2-300 g
5 g flaksalt
5 g honning
4 ss akevitt
Potetgull:
3-4 store poteter
Olje til fritering
1 ss karve
1 ts revet sitronskall
1 ts einebær
1 ss flaksalt
Norsk remulade:
2 eggeplommer
1 ss sennep, helst norsk
1 dl purreløkolje (kjør det grønne fra purreløk med 70 grader varm olje og sil)
2 ss kapers av ramsløk
2 ss umodne rips
2 ss finhakket eple
Flaksalt
Gravet sik:
Fordel salt, honning og akevitt jevnt over sikfileten. La den ligge kjølig over natta. Del den i biter.
Potetgull:
Del potetene i tynne skiver. Skyll dem i iskaldt vann. Tørk godt av. Friter potetskivene på middels varme, ca. 150 °C, til de er sprø.
Bland ingrediensene til krydderet og dryss det over chipsen rett før de skal spises.
Norsk remulade:
Visp eggeplommer med sennep. Spe med olje i en tynn stråle under stadig visping.
Tilsett ramsløk, rips og eple. Smak til med salt.