Fingermat
med saltet lyr, peanøtt-karrisaus og tofu

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Ingredienser:
Melk til koking
4 fedd hvitløk, knust
4 laurbærblad
2 nellikspiker
½ sitron, skall i strimler
Ca. 400 g lettsaltet lyr eller torsk
1 ts grønn karripasta
1 sjalottløk, finhakket
1 ts solsikkeolje
4–6 ss peanøttsmør
2 ss limesaft
2 ss soyasaus
Vann eller kokosmelk
2 små hjertesalat
1 gul chili
1 sitron, revet skall
50 g tofu
Varm opp melk, hvitløk, laurbærblad, nellik og sitronskall. La det trekke i 20 minutter. Legg i fisken og la den trekke i 10-12 minutter, eller til den flaker seg lett.
Fres karripasta og sjalottløk i olje i en kjele. Tilsett peanøttsmør, lime og soyasaus. Spe ev. med litt vann eller kokosmelk til ønsket konsistens.
Plukk bladene på hjertesalaten fra hverandre. Skjær til hvert enkelt blad, slik at det står stødig på fat/tallerken.
Mos avskjær fra hjertesalaten sammen med gul chili og sitronskall i en morter. Del tofu i biter. Anrett alt i salatbladene.
