Farserte tomater
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 store faste tomater, gjerne plomme- eller bifftomater
1 skive lyst brød
400 g svinekjøttdeig
1 sjalottløk, hakket
1 hvitløkfedd, hakket
2 ts fishsauce
Salt og pepper
Del tomatene og fjern innmaten. Tørk innsiden på tomatene slik at det ikke er noen væske igjen.
Fjern kantene fra brødet og legg det i en bolle. Ha litt vann over brødet slik at det mykner. Press fra vannet og ha brødet i en bolle. Tilsett svinekjøttdeig, sjalottløk, hvitløk, fishsaus, salt og pepper og bland godt sammen.
Form blandingen til 8 boller som presses inn i tomathalvdelene. Sett tomatene i ildfast form og stek i ovn ved 175 °C i ca 20 min eller til fyllet er gjennomstekt. Servér.
Tomatene smaker godt som tilbehør til kjøtt og fiskeretter, eller servér dem sammen med en salat eller wok som forrett.