Elg tataki med hasselnøtter og blåbær
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Tataki:
400 g mør ytre- eller indrefilet av elg
1 ss soyasaus
Olje til steking
Hasselnøttkrem:
2 dl hasselnøtter
1 dl fløte
2 ss smør
1 ts flaksalt
Syltede bær:
1 dl umodne stikkelsbær eller umoden rips
2 ss sukker
2 ss eplesidereddik
1 dl tørr eplemost
Til servering:
Blåbær og urter fra skogen
Tataki:
Del kjøttet i passende avlange stykker. Gni det inn med soyasaus. Brun det i 10-15 sekunder på hver side i en glovarm panne med olje. Avkjøl. Del det i tynne skiver.
Hasselnøttkrem:
Stek hasselnøttene 10 minutter i ovnen på 180 °C. Avkjøl og fjern skallet.
Kjør hasselnøttene med fløte, smør og salt i en mikser. Juster evt. med litt mer fløte for å få en riktig kremet konsistens.
Syltede bær:
Kok opp sukker, eddik og eplemost. Legg bærene i laken og varm opp til kokepunktet. Avkjøl i laken.
Til servering:
Anrett alt på fire tallerkener.
Server med godt flatbrød eller knekkebrød til.