Chiliglasert hummer med avokado og mango
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 hummer à 600 g, ferdig kokt
1 papaya
2 avokado
1 lime
1 ss olivenolje
1 ts salt
4 tynne skiver loff, halvstekt
1 mango
1 ss rød chili, finhakket
Smør til steking
Koriander, frisk
Vri av halen på hummer. Skrell halen. Knus skallet på klørene og ta ut kjøttet så helt som mulig.
Skjær vekk skallet på papaya med en kniv. Kutt fire rektangulære biter. Del avokado i to. Fjern steinen og kutt kjøttet i små biter. Ha det i en bolle og tilsett saft av 1 lime, olivenolje og salt.
Stek loff i en panne med olje til den er lysebrun. Legg over på kjøkkenpapir.
Skrell mango og kutt kjøttet i små biter. Bland med chili.
Varm opp en stekepanne og ha i smør. Stek hummerkjøtt i 10 sek. Servér straks hummeren er varm.
Anrett avokado i en ring på hver tallerken (bruk f.eks. en serviettring). Legg på en skive med stekt loff og topp med mango. Legg hummeren på papayabitene. Bruk glasur fra hummeren som saus. Pynt med frisk koriander.