top of page

Carpaccio med laks

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 30 minutter

200 g salmalaks
½ rødløk, finhakket
1-2 ss persille, hakket
7 ss olivenolje
4 ss sitronsaft, ferskpresset
Salt og pepper, grovkvernet
Basilikum
Friséesalat
Ruccola

Skjær laksen i tynne skiver og fordel fisken på tallerkenen. Bland rødløk, persille, olivenolje, sitronsaft og salt/pepper. Hell det over laksen. Server med en salat av basilikum, friséesalat og ruccola eller bare feldsalat i stedet.

Dette er en glimrende, sunn og vinvennlig rett med rene proteiner i form av fisk, i tillegg til litt syre som hjelper på fordøyelsen. De grønne krydderurtene fungerer som en svakt bitter motvekt til fiskekjøttet. Hvis du vil tilføre litt ekstra smak, kan du raspe over parmesanost til slutt.

Hvitvin
I Venezia-området i Italia serverer man en variant av denne retten med raspet parmesanost på. Da drikker man en hvit Friuli, Vidussi Friuli Isonzo Pinot Grigio, fra den østlige delen av Italia eller en Ca’ Rugate Soave fra Veneto, også den fra Italia. Ellers vil Chardonnay-baserte, litt lette vinstiler fra rundt om i verden passe fint. Carrascal Chardonnay fra Weinert i Mendoza, Argentina, har litt trøkk.

bottom of page