Carpaccio av okse
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
400 g oksefilet av høyeste kvalitet
Salt og pepper
Olje til steking
1 søtpotet
2 ss smør
1 ss ingefær, revet
Salt
1 rød chili, finhakket
2 fedd hvitløk, knust
1 ss olje
1 ss sukker
2 ss salt soyasaus
2 ss søt soyasaus
1 lime
4 asparges
1 ss olivenolje
Salt
Sesamfrø og frisk koriander
Ha salt og pepper på kjøttet. Brunes på alle sider i en glovarm panne med olje. Avkjøl. Skjær i tynne skiver.
Skrell søtpotet. Kok helt mør i lettsaltet vann. Sil av vannet og damp poteten tørr. Kjør med en stavmikser og tilsett smør og revet ingefær. Smak til med salt.
Fres chili og hvitløk i olje. Tilsett sukker og soyasauser. Kok opp og smak til med limesaft.
Skjær asparges i løvtynne skiver med en skreller. Kok 10 sek i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann. Vend asparges i olje og strø over litt salt.
Anrett okseskivene på tallerken. Legg på en skje med søtpotet og legg på asparges. Hell over soyasaus. Pynt med frisk koriander og sesamfrø.