Carpaccio av kokt skinke med sennep-/sviskepuré

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 dl vann
Saften av 1 appelsin
1 kanelstang
1 stjerneanis
100 g svisker
Salt og pepper
400 g rødkål, i strimler
1 ss olje
2 ss eddik
1 ss sukker
1 appelsin, i fileter
1 dl nøtter
1 ss Dijonsennep
1 ss grov sennep
1 dl rømme
Sitronsaft
1 kg benfri røkt juleskinke, ferdig kokt
Urter og salater til pynt
Kok opp vann, appelsinsaft, kanel og anis og ha i svisker. Kok sviskene til de er myke, ta opp krydder og lag en puré. Smak til med salt og pepper.
Stek kålen i oljen på høy varme i 1 min. Ha i eddik og sukker. La kjølne. Vend i appelsinfileter og nøtter. Smak til med salt og pepper.
Bland sennep og rømme, smak til med sitron, salt og pepper.
Skjær tynne skiver av juleskinken. Fordel skivene på en tallerken. Hell litt av pureen på skinken og legg på rødkålsalat. Pynt med urter og salatblader.
En god forrett laget av restemat!