Braisert lammebog i gresskarsuppe
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g kjøtt fra lammebog med fett
Salt og pepper
2 dl hvitvin
5 dl kraft, helst fra lam
1 dl soyasaus
2 ss honning
500 g gresskar, ferskt
2 ss créme fraîche
2 ss smør
1 appelsin, saften
Salt og pepper
8 mini squash, eller 1 stor
2 ss olivenolje
2 ss appelsinsaft
1 ss maldonsalt
2 ss chili olje
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Brun det godt på fettsiden i en kjele. Hell over hvitvin, kraft, soya og honning. Sett på lokk og sett kjelen i ovn på 160 °C i 1 time, eller til kjøttet er mørt.
Del gresskarkjøttet i biter. Kok dem helt møre i vann. Sil av vannet og damp det tørt. Kjør til glatt suppe med crème fraîche, smør og saften av 1 appelsin. Smak til med salt og pepper.
Del squash i to. Legg dem med snittflaten opp i en form. Hell over olje, appelsinsaft og salt. Bak i ovn på 150 °C i 10 min.
Del kjøtt i biter. Fordel suppen i fire skåler. Legg i lammekjøtt, squash og pynt med chiliolje.