top of page

Blæretangchips med krabbedip

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

10

Chips:
30 g blæretang
5 dl vann
1/2 dl sagogryn
Olje til fritering

Krabbedip:
100 g krabbekjøtt
1 ss chilisaus
2 ss rømme
2 ss majones

Chips:
Kok opp vann og tilsett blæretang. La det koke opp igjen. Kjør både ­vann og tang i en mikser i 2–3 minutter. Ha vannet tilbake i kjelen og tilsett sagogryn. Kok opp og la det småkoke i 15–20 minutter til massen blir tykk. Stryk massen i et tynt lag på et smurt bakepapir, eller silikonmatte. Tørk massen på 80 °C i ovnen, til det blir helt tørt (lukk gjerne opp døra i blant).

Krabbedip:
Bland alt sammen.

Ved servering:
Varm opp oljen til ca 220 °C. Fritér chipsen i 5–10 sekunder. Legg over på et papir eller kjøkkenhåndkle. Servér med krabbedip.

bottom of page