top of page

Blåskjell «frikassé»

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

8

Urteolje:
1 dl dill og gressløk, finhakket
1/2 fennikel, finhakket
1/2 dl olje
Liten klype salt
Godt brød til servering

Blåskjellkraft:
2 nett blåskjell
2 hvitløk delt i biter
1 ss smør
Ca 1 dl lyst øl (pilsner e.l.)
4 sjalottløk delt i skiver
2 stjerneanis
1 rød chili, finhakket
2 fennikel, hakket
1 god klype safran
1 ss smør
1 ss tomatpuré
1 beger crème fraîche

Blåskjellkraft:
Skyll blåskjellene godt i kaldt vann. Fjern de som ikke lukker seg og om det er noen som er knust. Fres hvitløk i smør. Tilsett blåskjellene og pilsner. Damp til skjellene har åpnet seg. Bruk en hullsleiv, legg skjellene over i en stor langpanne e.l. La kraften være igjen i kjelen. Avkjøl skjellene noe og ta innmaten ut av skjellene. Legg innmaten kaldt.
Fres sjalottløk, stjerneanis, chili, fennikel, safran og tomatpuré i smør, til fennikelen er myk. Tilsett blåskjellkraften. Kok inn til 1/3 er igjen. Fjern stjerneanis. Kjør med stavmikser til puré.

​Urteolje:
Bland finhakket gressløk, dill og fennikel med olje. Smak til med salt.

Ved servering:
Varm opp kraften og tilsett crème fraîche. Vend blåskjellene i urteolje og fordel dem i tallerkenene. Skum opp kraften med en stavmikser og hell over blåskjellene.

Forberedes på forhånd:
Blåskjellkraften kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskap eller fryser. Selve blåskjellene bør ikke ligge mer enn 1 dag i kjøleskap.

Om du plukker dine blåskjell selv, kan du gjerne ta med litt blæretang eller sukkertang i samme slengen.
Damp tangen med blåskjellene og servér i frikasséen som en ekstra smak av sjø.

bottom of page