top of page
Bakt jordskokk og jordskokk-krem
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
10
10 jordskokker
Valnøttolje
Jordskokk-krem:
250 g jordskokk
100 g fløte
Salt
Skrubb jordskokkene godt i kaldt vann (fjern gjerne litt av skallet om det er tykt). Legg dem over på et stekebrett og pensle hver jordskokk med litt olje. Bak dem på 120 °C til de er helt møre. Skjær ut en skive av hver jordskokk.
Del resten i små biter. Ha 250 g i en kjele og kok opp med fløte. Kjør til en glatt puré i en mikser. Juster eventuelt konsistensen med mer fløte eller jordskokk. Smak til med salt. Fordel puréen på jordskokkbitene (bruk gjerne en sprøytepose).
Servér varm eller kald. Gjerne med et dryss sprø skinke eller stekte smuler av grovt brød.
bottom of page