top of page

Baklavarull med pistasjnøtter og sitronsirup

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4-6

2 timer

200 smør, smeltet
90 g cashewnøtter
90 g pistasjnøtter + mer til pynt
25 g lysebrunt demererasukker
1/2 ts kanel, malt
1/2 ts salt
100 g sukker
Finrevet skall av en halv sitron
2 ss nypresset sitronsaft
3 ark filodeig

Forvarm ovnen til 180° C.

Kjør 100 g smør med cashewnøtter, pistasjnøtter, brunt sukker, kanel og salt i en blender til fyllet er finhakket.
Kok opp sukker og 1/2 dl vann under omrøring til sukkeret er oppløst, ca. 2 minutter. Ta sirupen av varmen, rør inn sitronskall og saft, og la det stå i 15 minutter.
Hell sitronsirupen gjennom en fin sil og avkjøl.

Smør en langpanne med litt av det smeltede smøret.
Legg ett ark filodeig på benken med kortsiden mot deg.
Pensle arket med litt smør, og legg det andre arket over det første.
Pensle det med smør og legg på det tredje arket. Pensle det siste filoarket med smør.
Skjær filoarkene i to på langs, og skjær deretter hvert rektangel i 5 like små rektangler på tvers. Legg 2 ss nøttefyll på en linje langs langsiden av ett av rektanglene.
Rull deigen til en rull rundt fyllet, og legg rullen i langpannen.
Gjenta med resten av fyllet og deigen, og legg rullene tett ved siden av hverandre i langpannen.

Pensle dem med resten av det smeltede smøret, og stek rullene til de er lysebrune og sprø, ca. 35 minutter. Ta pannen ut av ovnen, hell den avkjølte sirupen over og avkjøl til romtemperatur.
Snu kakene og la dem stå i 15 minutter slik at sirupen trekker inn før servering.

bottom of page