top of page

Aspargesuppe med lammebrissel

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

8 grønne asparges
1 ts smør
1 ts hvetemel
2 dl kyllingkraft
2 dl melk
4 dl fløte
Salt

200 g lammebrissel, lagt i vann over natten
8 sjampinjonger
2 ss smør
50 g nøtter
Salt og pepper
40 g parmesanost
Gressløk, finhakket og frisk

Kutt vekk det hvite, bitre, på aspargesen. Kutt resten i små biter. Fres bitene 1 min i smør. Tilsett hvetemel. Spe med kyllingkraft, melk og fløte. La suppen koke i 20 min, eller til aspargesen er helt myk. Kjør suppen i en blender og sil. Smak til med litt salt.
Ha lammebrissel i en kjele md kaldt vann. Kok opp og avkjøl. Rens brissel fri for hinner og fett. Stek bitene i smør med sjampinjong til de er lett lysebrune. Ha i nøtter. Smak til med salt og pepper.
Legg sjampinjong, brissel og nøtter i en suppeskål. Hell over den varme suppen. Strø over parmesan og gressløk ved servering.

TITLE

bottom of page