top of page
Asparges med posjert egg
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Safrankrem:
1 rødløk
1 liten klype safran
2 ss hvitvin, tørr
Dill, frisk
2 ss crème fraîche
Salt
1 ltr vann
2 ss eddik
4 egg
12 grønne asparges
Sukker
Safrankrem:
Kutt rødløk i små biter. Ha i en kjele med safran og hvitvin. Kok til det er 2 ss væske igjen i kjelen. Tilsett finhakket dill og crème fraîche. Smak til med ørlite salt.
Posjert egg:
Kok opp vann med eddik og salt. Knekk eggene opp i fire små skåler. Visp litt i vannet slik at det beveger seg rundt. Ha eggene i og posjer uten at det koker i 3-4 min. Ta dem forsiktig ut med en hullsleiv.
Kok asparges mør i vann tilsatt en klype salt og en klype sukker.
Dryss over finhakket dill ved servering.
bottom of page