top of page

Artiskokker med urtesalat

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

16 miniartiskokker
1 ltr vann
1 sitron
1 ss hvit pepper, hel
1 kvast timian

100 g kantareller
1 ss smør
100 g aspargesbønner
1 skive brød, grovt
Friske urter som basilikum, timian, løpstikke eller kjørvel

2 ss olivenolje
1 sitron
Maldonsalt

Fjern bladene på artiskokkene. Skjær rundt hjertet med en liten kniv. Fjern hårene i midten med en liten skje. Kok opp vann med saften av en sitron, pepper og timian. Legg i artiskokkene og la dem småkoke i 30 min, eller til de er helt myke. Avkjøl i laken.
Rens sopp. Stek dem i smør og smak til med salt. Kok aspargesbønner 2 min i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann.
Riv brødskiven i små biter og stek dem lysebrune i olje. Dryss over litt salt.
Bland sammen sopp, aspargesbønner og friske urter. Vend i olivenolje og dryss over litt salt. Fordel artiskokkene på fire tallerkener og legg på salat. Drypp over litt sitronsaft.

TITLE

bottom of page