top of page

Artisjokksalat med hasselnøtter

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 20 minutter

2 bokser hermetiske artisjokkhjerter
3 ss fløte
2 ss olivenolje
2 ss gressløk, finhakket
2 ss hasselnøtter, uten skall
1 pt kjørvel
Salt og pepper

Finhakk to artisjokkhjerter og kok dem opp med fløte. Bruk en stavmikser og kjør blandingen til pure. Smak til med salt og pepper. Mariner resten av artisjokkene med olivenolje, gressløk, salt og pepper. Anrett marinerte artisjokkhjerter, artisjokkrem og hasselnøtter på to tallerkener og topp med frisk kjørvel.

En lekker vegetarrett til forrett eller som en lett lunsj. Den milde, nøtteaktige smaken av artisjokker blir forsterket av de sprø hasselnøttene. Artisjokker og hasselnøtter er rike på proteiner, og nøttene gir i tillegg bare sunne fettstoffer.

Hvitvin
Artisjokker har noen spesielle bitterstoffer som øker fruktfølelsen i viner. Spesielt i hvitviner. Nøtter med sine fettsyrer bygger også opp om vin. Valgmulighetene her er nærmest uendelige, hvis vi bare holder oss borte fra kraftig fatlagrede viner. Man kan også kalle den kategorien for «oversminkede» viner. En lite brukt vinkategori er hvit Rhône-vin. En hvit St.Joseph fra Chapoutier vil være det litt hvasse alternativet her, mens en hvit Côtes-du-Rhône fra Ogier vil være det sikreste alternativet med mindre salt- og mineralsmak.

TITLE

bottom of page