Ananas tabbouleh
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
250 g bringebær
50 g sukker
4 ss olivenolje
Saften fra 6 sitroner
Pepper
200 g couscous
1 ananas, fersk
6 mynteblader
2 ss koriander, hakket
Skallet fra 1 lime
Lag saus med bringebær og sukker kvelden før. Bland bringebær og sukker i minst 1 min, sil over en bolle. Sett kaldt til det skal brukes. På den dagen retten skal serveres, blandes olivenolje og sitronsaft i en stor bolle og smaksettes med pepper. Bland dette med couscousgryn. Vend lett inn, og la stå og svelle i 30 min. Rør om av og til.
Skrell ananas ordentlig og skjær den i kuber på 5-10 mm. Tilsett ananasbitene til couscousblandingen sammen med hakket mynte, hakket koriander og skall fra 1 lime.
Servér retten i coctailglass. Hell først i 1 ss bringebærsaus, dekk med ananastabbouleh. Pynt med spiselig blomst, f.eks. fiol.
NB! Om bringebærsausen er for tykk, visp inn litt kaldt vann.