top of page
Akevittsorbet toppet
med lyst hveteøl

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Sukkerlake:
1 sitron, skall og saft
5 dl vann
250 g sukker
1 dl akevitt, gjerne en mild og rund, f.eks. Lysholm Linie
2 eggehviter
1 flaske lyst og friskt hveteøl
Skrubb sitronen godt, og skrell av det gule skallet med en potetskreller. Kok skallet sammen med vann og sukker i ca. 5 minutter. Tilsett sitronsaft, avkjøl og sil. Smak til sukkerlaken med akevitt, og frys til den tykner lett. Rør i massen av og til under innfrysingen.
Visp eggehvitene stive, og bland dem i sorbeen når den har tyknet lett. Frys sorbeen helt inn. Ta sorbeen ut av fryseren ca. 10 minutter før servering, og rør den kraftig opp.
Server i iskalde glass fra fryseren. Hell over hveteølet ved servering.
Obs! Det skummer godt!
bottom of page
