top of page

Akevittsorbet toppet
med lyst hveteøl

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

Sukkerlake:

1 sitron, skall og saft
5 dl vann
250 g sukker
1 dl akevitt, gjerne en mild og rund, f.eks. Lysholm Linie
2 eggehviter
1 flaske lyst og friskt hveteøl

Skrubb sitronen godt, og skrell av det gule skallet med en potetskreller. Kok skallet sammen med vann og sukker i ca. 5 minutter. Tilsett sitronsaft, avkjøl og sil. Smak til sukkerlaken med akevitt, og frys til den tykner lett. Rør i massen av og til under innfrysingen.

Visp eggehvitene stive, og bland dem i sorbeen når den har tyknet lett. Frys sorbeen helt inn. Ta sorbeen ut av fryseren ca. 10 minutter før servering, og rør den kraftig opp.

Server i iskalde glass fra fryseren. Hell over hveteølet ved servering.

Obs! Det skummer godt!

bottom of page